Egészség

A telefonod megmondja, mikor krémezd az arcod

Egy kiterjesztett valósággal foglalkozó cég legújabb fejlesztése lehetővé teszi, hogy okostelefont szkennerként használva ellenőrizzük bőrünk állapotát. Igaz, a tökéletes működéshez nem árt egy okosóra sem.

A ModiFace nevű alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó cég több mint száz kiterjesztett valóságon alapuló alkalmazást fejlesztett ki. A technológia lényege, hogy a telefon kamerája által rögzített képre vetít különféle extra információkat. De nem kell nagyon különleges dolgokra gondolni, augmented reality az is, amikor a tévé képernyőjére kiírják a focimeccs eredményét, illetve amikor az időjárás-jelentés során a meteorológus a vetített háttér előtt mutatja az érkező frontok irányát.

A ModiFace korábban olyan fejlesztésekkel hívta fel magára a figyelmet, mint a virtuális próbafülke, illetve a Mirror nevű fejlesztés, amelynek felhasználói különböző sminkeket próbálhatnak ki. Legújabb, Skin nevű fejlesztésük egyelőre még csak iPhone-ra elérhető, azonban siker esetén bizonyára hamarosan megjelenik más platformokon is.

A Skin emlékszik a korábbi elváltozásokra is (Fotó: Mobiface.com)A Skin emlékszik a korábbi elváltozásokra is – fotó: Modiface.com

Az applikáció használata során a telefon kameráját használva ellenőrizhetjük, ha bőrünkön száraz vagy kivörösödött területet találunk. Az okostelefon még a mindenkori időjárást is figyelembe veszi, ez ugyanis befolyásolhatja bőrünk nedvességtartalmát. Első használatkor a felhasználó létrehozhat egy profilt, amelyben beállíthatja a bőrével kapcsolatos alapértékeket. A rendszer ezután ezekhez a kiindulási adatokhoz viszonyítva elemzi a bőr állapotát, a kamerával készült felvételeket pedig egyfajta előnézetként képes azonnal megjeleníteni a telefonhoz csatlakoztatott okosóra kijelzőjén is.

“Két célunk volt, amelyet a Skin segítségével akartunk elérni – fejtette ki Parham Aarabi, a MobiFace vezérigazgatója. – Az első, hogy egy olyan alkalmazást fejlesszünk, amely lehetővé teszi bármely testrész vizsgálatát, miközben valós idejű képet mutat az okosóra kijelzőjén. A második, hogy egy olyan eszközt készítsünk, amely átfogóan képes figyelni a bőr egészségi állapotát és annak változásait az idő múlásával. Idővel képesek leszünk jóval pontosabb és hatékonyabb bőrápolási tanácsokat adni, a különböző paraméterek – például az időjárás – hatásainak hosszú távú figyelembe vételével.”

Az iPhone-os Skin alkalmazást itt tudod ingyenesen letölteni.

További bőrápolással kapcsolatos cikkek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top