Egészség

Ölt a Facebook-drog Kaposváron

A Sonline információi szerint nem tudták megmenteni annak a kaposvári fiatalembernek az életét, akit a Facebook-drog néven elhíresült új designer drog fogyasztása miatt szállítottak kórházba még májusban.

Az eddig ismeretlennek számító szintetikus kábítószer májusban kezdett elterjedni hazánkban, ekkor, szinte egy időben, 15-en kerültek kórházba az ország különböző részein súlyos tünetekkel, közülük való a kaposvári halálos áldozat – írja a Sonline.hu. Somogy megyében sem közigazgatási hatósági eljárás, sem büntetőeljárás nincs folyamatban az üggyel kapcsolatban. A lap kérdezte a kórházat a részletekről, de egyelőre nem kapott válaszokat.

Ölt a Facebook-drog Kaposváron

A szer azért kapta a Facebook-drog elnevezést, mert kékes színű, és egy a közösségi oldalra utaló F betű található rajta. A veszélyes drog a Távol-Keletről érkezett, és Európában Magyarországon jelent meg először. A Facebook-drog tünetei: zavartság, szapora szívdobogás, epilepsziás görcsök, eszméletvesztés. 40-60-szor erősebb a marihuánánál, ezért sokkal intenzívebb a klinikai hatása, és már nagyon kis mennyiség fogyasztása is veszélyes lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top