Egészség

Meglepő! Így hat a férfiak erekciójára a reggeli kávé

A reggeli kávé jótékonyan hat vagy épp ártalmas a férfiasságra? Most kiderül!

A Texasi Egyetem Egészségtudományi Központja érdekes tanulmányt készített. A felmérés igazolta, hogy a napi két-három kávét fogyasztó férfiak között jóval kevésbé fordul elő erekciós probléma.

A 3700 férfi részvételével készült tanulmány – melyet a PLOS ONE közölt – arra az eredményre jutott, hogy a napi 85–170 milligramm koffeint, vagyis napi két-három csésze kávét fogyasztók között 42 százalékkal kevesebben panaszkodnak erekciós zavarokra, szemben a 171–303 (napi 3-6 csésze) milligramm közöttiekkel, akiknél ez a szám 39 százalékra csökken.

Így hat a férfiak erekciójára a reggeli kávé - meglepő tanulmány

Miközben a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a kávé fogyasztása csökkentheti a merevedési problémákat, ugyanez a diabéteszre már nem mondható el. Éppen ezért a szakemberek szerint a koffein nem oldja meg az erekciós problémákat, ha annak hátterében a cukorbetegség húzódik meg.

Becslések szerint az Egyesült Államokban közel harmincmillió férfit érint a merevedési zavar, mely az életkorhoz is köthető. A 40 éven felüli férfiak negyven százaléka küszködik erekciós problémával, 70 év fölött ez a szám hetven százalékra emelkedik.

A kutatók elmélete alapján egy reggeli gőzölgő csésze kávé pozitívan hat a véráramlásra, ami pedig jótékonyan befolyásolhatja a férfiak erekcióját.

További érdekes felmérés az NLC-n:

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top