Egészség

A kézmosás világnapja alkalmából: irány a vízcsap!

Nátha, influenza, tüdőgyulladás. Többek között ezektől a betegségektől óvhatjuk meg magunkat egy alapos kézmosással. És nem csak a kézmosás világnapján.

Május 5-én van a kézmosás világnapja – emlékeztet az MTI. De az év többi napján is kiemelt jelentősége van a gyakori, alapos, szappanos kézmosásnak. Ennek oka, hogy a fetőző betegségek 80 százaléka közvetlen érintkezés útján terjed, és általában a kéz a legszennyezettebb. Akár 500-1000 féle baktérium is megtelepedhet a tenyerünkön, van olyan, amelyik órákig, hetekig képes életben maradni és fertőzni.

Piszkos kéz által a legkönnyebben a légúti fertőzések (nátha, influenza, tüdőgyulladás), a hasmenéses megbetegedések és bizonyos típusú májgyulladások terjednek. Különösen fontos az alapos kézmosás az egészségügyi ellátóhelyeken, szociális intézményekben. Mivel a baktériumok egyre ellenállóbbak, nagyon sokat tehetünk a fertőzések megelőzéséért a megfelelő kézhigiéniával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top