Egészség

5 tévhit a hajhullásról

A hajhullás minden nő rémálma, így ennek megfelelően rengeteg tévhit kering a köztudatban, melyek közt biztosan akad legalább egy olyan, amit már te is elhittél. Most ismerkedjünk meg a leggyakrabban hallott tévhitekkel!
5 tévhit a hajhullásról
  1. Ha nem szárítjuk meg rendesen a hajunkat, fejbőrünk megfázik és kihullik a hajunk

Gyerekkoromban szüleimtől számtalanszor hangzott el ez a mondat, ami csak abban az esetben állná meg a helyét, ha vizes hajjal 10 fok alatti hőmérsékleten tartózkodnék, hiszen bármennyire is vizes a hajunk, szobahőmérsékleten nem fázhat meg a fejbőrünk, így nem kell attól tartanunk, ha félig megszárított hajjal ülünk le a tévé elé, hogy megfázik a fejbőrünk és kihullik a hajunk.

  1. A fejfedők viselése hajhulláshoz vezet

Maga a sapka, illetve kalap viselése nem okozhat hajhullást! Sőt, a hidegebb, esősebb hónapokban kifejezetten hasznunkra lehet, hiszen a környezet káros hatásaitól védhetik meg fejbőrünket és hajunkat. Olykor nyáron is ajánlott kalapot viselni, hiszen az erősen tűző nap igencsak igénybe veheti hajunkat, de hajhullástól ebben az esetben sem kell tartanunk. Arra érdemes viszont figyelnünk, hogy ne legyen túl szűk a sapka, mert ha szorít, ronthatja fejbőrünk vérkeringését.

5 tévhit a hajhullásról
  1. Az összekötött haj gyorsabban nő

Ami igaz, mivel leszorított helyzetben lévő hajhagymáink védekezésképp növekedéssel próbálnak szabadulni szorított helyzetükből, ami jó dolog is lehetne, viszont ne felejtsük el, ha gyakran hordjuk például copfban, kontyban a hajunkat, figyeljünk arra, hogy ne húzzuk nagyon szorosra, ugyanis hajhagymáink elsorvadhatnak, ami bizony végleges hajhulláshoz vezethet!

  1. A gyakori fésülködéstől kihullik a hajunk

Fésülködés közben masszírozzuk fejbőrünket, ami serkenti a vérkeringést, melynek eredményeként hajhagymáink sokkal több tápanyaghoz jutnak, így maga a fésülködés jót tesz a hajnak, viszont ha rossz minőségű kefét használunk és nem bánunk finoman vele, hajunkon sérüléseket, szakadásokat okozhatunk, és ki is téphetjük vele hajszálainkat.

5 tévhit a hajhullásról
  1. A samponok használata hajhullást okozhat

A samponok használata egy esetben okozhat hajhullást, mégpedig akkor, ha nem megfelelő minőségű sampont használunk. Fejbőrünk pH értéke 5,5–6,3 között van, tehát enyhén savas, így figyeljünk oda, hogy a választott sampon ne legyen lúgos, mivel az tényleg problémát okozhat.

5 tévhit a hajhullásról

A férfiak körében gyakran a hormonok okoznak kopaszodást, addig a nők közt inkább egy-egy stresszes időszak, fogyókúra, áldott állapot, szülés vagy gyulladás okozta hajhullásról beszélhetünk, ami a legtöbb esetben átmeneti helyzet.

Persze ez senkit nem nyugtat meg, ha egy napon arra eszmél, hogy fésülködés után a szokottnál több haj marad a fésűben, de nyugtasson minket a tudat, hogy helyzetünk nem menthetetlen, hiszen a megfelelő készítmények használata megoldást nyújthat az enyhébb hajproblémákra, illetve a szezonális hajhullásra. Viszont ha komolyabb problémát tapasztalunk, forduljunk szakemberhez!

5 tévhit a hajhullásról

A Helia-D Regenero Hajerősítő termékek 26 gondosan válogatott gyógynövény kivonatával készülnek. A Helia-D Hajhullás elleni esszencia kívülről, míg a Helia-D Regenero Szépségvitamin belülről erősíti a hajhagymákat. Rendszeres használatukkal megállítható a hajhullás. Adj több esélyt a hajadnak!

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top