Egészség

Fogyókúra-holdnaptár: diétázz a Holddal!

A Hold most ellentétes irányokba lökhet. Gyere, küzdj ellene a segítségünkkel, és alakítsd ki a számodra megfelelő holdas étrendet! Sok zöldség, gyümölcs, felváltva mellőzött élelmiszercsoportok a könnyebb emésztésért és gyógyteák az anyagcsere-pörgetés segítésére.

Kedden és szerdán a szeszélyes Ikrek növő holdkor jóleshet a sport, a mozgás a szabad levegőn. Előfordulhat, hogy elcsacsogjátok az időt barátnőiddel, de ha így is alakul, akkor se bosszantsd magad! Tervezz eleve valami könnyedebb mozgós programot, ami alatt lehet beszélgetni akár! Vigyázz, mert ha eszegettek dumaparti közben, most meglepő mennyiség lecsúszhat! Brokkoli, karfiol, tehát a virágos jellegű zöldségek a holdjavaslat. Kerüld a nehéz, zsíros ételeket, mert most nagyon megérezheted hatásukat. Ha teheted, mellőzd most az olajban sülteket és az olajos magvakat is! A hársfatea hozzájárulhat a szuper anyagcseréhez. Fogyasztása alatt azonban számolnod kell izzadással.

Ajánlott recept: brokkolis túrós pite

Csütörtökön és pénteken a Rák növő hold idején támadhatnak az édességek. Mintha még idegenek is szénhidráttal kínálgatnának… beleszaladhatsz sütikbe, csokikba, nem várt kihívásokba. Tegyél meg mindent most a cukor mellőzéséért! Próbáld kávédból, teádból elhagyni, vagy cseréld le valamilyen alternatív édesítőszerre! A zsályatea jótékonyan hathat a bélrendszerre. Érdemes lehet akár kúraszerűen is fogyasztani, mivel hozzájárulhat az idegrendszer megfelelő működéséhez.

Ajánlott egészségesebb nasi: diós kávétorta liszt nélkül

Hogy mi a helyzet a hétvégével? Tudd meg a Zöldéletmód blogról!

Fogyókúra holdnaptár: diétázz a holddal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top