Egészség

Húsevő baktérium támadta meg a kórházban

Szebenyiné Szűcs Ildikó három évvel ezelőtt aktív életet élet, rendszeresen úszott, teniszezett. Egy műtét után azonban húsevő baktérium fertőzte meg a tatabányai kórházban. Ma már egyik lábát sem tudja használni.

Kórházi fertőzés ádozata lett az egykor életerős asszony – írja a blikk.hu. Ildikó a lapnak elmondta: 2012-ben négy hónapon belül kétszer műtötték meg, Baker-cisztaműtétet végeztek el rajta. A második műtét után néhány héttel szörnyű fájdalmai lettek. A kórházban megállapították, hogy Staphylococcus, egészen pontosan MRSA, azaz húsevő baktérium támadta meg mindkét lábát. Az asszony jobb térdében a keresztszalagot, a balban pedig az egész térdizmot felfalta a gyilkos kórokozó. Ildikó hiába panaszkodott, a kórház nem ismerte el, hogy ott kapta el a fertőzést. A betegjogi képviselő segítségére sem számíthatott. Azóta minden reggel elsírja magát, úgy érzi, élete végéig rabságra ítélték.

A blikk.hu megkereste a szóban forgó kórházat, de választ még nem kaptak, mivel az ügyben illetékes vezető szabadságon van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top