Egészség

Laktózmentes, gluténmentes gyümölcsös morzsasüti

Morzsasüti glutén- és laktózmentesen? Igen! Próbáld ki bloggerünk receptjét!

Hozzávalók

  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg rizsliszt
  • 20 dkg cukor 
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 kávéskanál Himalája-só
  • 1 db tojás
  • 12 dkg laktózmentes vaj
  • 10 dkg kókuszzsír 

Töltelék:

  • 40 dkg fagyasztott gyümölcs kiengedve, nem mikrózva, mert összeesik, mielőtt a tésztába kerülne! A legfinomabb kombináció szerintem: málna+áfonya+eper/szamóca
  • 5 dkg cukor – a gyümölcsöket beleforgatni
  • 4 kávéskanál kukoricaliszt – a gyümölcsöket beleforgatni (ettől nem zuhannak le a tészta aljára)
  • 1 tábla (Boci) étcsokoládé összetörve (tipp: tegyetek egy konyharuhát a pultra, rá egy deszkát, és még a csomagolásában törjétek apró darabokra a csokit egy klopfolóval)

Az elkészítésről a Pink dust blogon olvashatsz!

Laktózmentes, gluténmentes gyümölcsös morzsasüti

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top