Egészség

Kiderült: alig mosunk kezet

Nem egyformán zavar bennünket a kosz, a kézmosással sokan hadilábon állnak, a takarítást pedig a nők feladatának tekintik Magyarországon egy nem reprezentatív felmérés szerint.

A higiéniai szokások kialakítását gyerekkorban kell elkezdeni, az otthon és az iskola szerepe pedig különösen fontos – vallják a szakemberek, ezért a Domestos minden kiskereskedelemben értékesített fertőtlenítőjének árából március elsejétől május végéig 5 forintot arra áldoz, hogy iskolai mosdókat újítson fel a leghátrányosabb helyzetű térségek intézményeiben. Az iskolákat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ segítségével választják ki.

A legtöbbet a kisvárosokban élő nők takarítanak. Azokban a családokban, életközösségekben, ahol a férfi dolga a takarítás, meglepően kevés időt fordítanak erre a tevékenységre. A takarítással a legtöbb időt ott töltenek, ahol takarítónő szolgálatait veszik igénybe. A rendszeresen takarítók 45 százaléka használ fertőtlenítőket. Mások otthonának tisztaságára elsősorban az idősebb női válaszadók érzékenyek, a nagyvárosi férfiakat azonban mindez teljesen hidegen hagyja. Míg az elhullott hajszálakkal a férfiaknak van több gondjuk, egy piszkosan hagyott mosdó inkább a nőknek okoz bosszúságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top