Egészség

Megható videó: elbúcsúzott kutyájától a haldokló asszony

Ez volt az utolsó kívánsága.

A brazíliai Santa Maria Egyetemi Kórházba tilos bevinni háziállatokat, ám nemrégiben a kórház vezetése kivételt tett egy idős nénivel és a kutyájával.

A nyolcvanéves özvegy, Maria Teresinha Prieto Flores, vagy ahogy mindenki szólítja, Tetê, az elmúlt nyolc évben kettesben élt a kutyusával, Pinkkel. Olyannyira elválaszthatatlanok voltak, hogy az asszony inkább nem is ment olyan helyekre, ahová a négylábú nem kísérhette el.

Az öreg hölgy decemberben került kórházba, a tüdőrák végső stádiumában. Gyakran panaszkodott, hogy mennyire hiányzik neki a kutyája és az volt az utolsó kívánsága, hogy még egyszer láthassa őt.

Pink megmosdatva, beoltva, különleges engedéllyel léphetett be a kórház területére. Amikor Tetê ágyához vitték, az asszony minden erejét összeszedve utoljára még megszeretgette a kutyát és elbúcsúzott tőle.

Tetê négy nappal később elhunyt.

A kórház igazgatója az eset nyomán úgy döntött, ezután nemcsak hogy engedélyezik, hogy a haldokló betegek elbúcsúzhassanak a háziállataiktól, de kimondottan szorgalmazzák majd ezt.

Forrás: Yahoo News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top