Egészség

Erős kannabisz okozhatja az új pszichiátriai megbetegedések negyedét

A kannabisz a leggyakrabban fogyasztott illegális drog Európában, a 15-64 évesek közül 73,6 millióan próbálták ki életükben - derül ki az európai kábítószer-ellenes hivatal legfrissebb jelentéséből.

A kannabisz egy igen erős változatának gyakori használata okozhatja az újonnan diagnosztizált pszichiátriai betegségek negyedét Nagy-Britanniában egy hosszú távú brit kutatás szerint. Mintegy 60 ezren szenvednek olyan tünetektől, többek között hallucinációktól, paranoiás rohamoktól, amelyek a kannabisz egy nagyon erős fajtája, az úgynevezett skunk számlájára írhatók, és több mint 300 ezer fogyasztó él át életében ilyen zavarokat.

Azoknál, akik naponta használnak skunkot, ötször akkora a mentális betegségek kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik sosem fogyasztottak erős kannabiszt – idézte a The Daily Telegraph online kiadása a Lancet Psychiatry következő számában megjelenő tanulmányt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top