Egészség

A Facebook-guru dollármilliókat adományozott egy kórháznak

A pénz egy részét a felszerelés modernizálására fordítja a létesítmény.

A Facebook alapítója és felesége 75 millió dollárt (20,26 milliárd forintot) adományozott egy San Franciscó-i kórháznak, amely a jövőben a könyvolvasásra buzdító Mark Zuckerberg és neje, Priscilla nevét viseli majd. A jelentős adomány révén a San Francisco General Hospital megkétszerezheti a sürgősségi ellátást szolgáló területét,és négyszeresére növelheti az ágyak számát. A pénz egy részét a felszerelés modernizálására fordítják.

A Zuckerbergék által felajánlott összeg minden bizonnyal a legnagyobb magánadomány, amelyet amerikai közkórház valaha kapott. A klinikán évente mintegy 100 ezer beteget kezelnek, a 75 millió dollár az éves költségvetés tizede.

Mark Zuckerberg Facebook-bejegyzésében azzal indokolta választásukat, hogy felesége az elmúlt években gyermekorvosként dolgozott a kórházban.

A közösségi portál alapítója – akinek a vagyonát több mint 30 milliárd dollárra becsülik – sokat jótékonykodik, négy évvel ezelőtt például 100 millió dollárt ajánlott fel New Jersey-i iskoláknak. Tavaly ősszel a házaspár 25 millió dollárt ajánlott fel az ebola elleni harcra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top