Egészség

Karobos−meggyes brownie

Tudod, miért jó a karobpor? Bloggerünk elmondja, sőt rögtön egy szuper receptet is ajánl hozzá!

Hogy miért is jó a karob? “Gabonatejek. shake-ek, sütemények, torták, kekszek, mázak, krémek, pudingok készítéséhez ugyanúgy használható, mint a kakaó” – idéztem a dobozáról.  Nem tartalmaz koffeint, tehát gyerekeknek is bátran adható. Ezen felül glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint, és nátriumszegény. Antioxidáns- és vitamintartalma igen magas. Megkóstoltam a maga pőre valóságában is (minden új alapanyagot megkóstolok), és még úgy is finom. Egy szó mint száz, csak ajánlani tudom mindenkinek! 

Egy közepes tepsi karobos meggyes brownie hozzávalói:

– 37 dkg liszt (nálam 20 dkg fehér rozs, 10 dkg tk búza és 7 dkg zabpehelyliszt)

– 2 tojás

– kb 10 dkg édesítő (nálam egy kis eritrit, egy kis xilit, egy kis granulátum)

– 10 dkg sütőmargarin (60% zsírtartalmú, spóroljuk le azt a 10%-ot is :))

– 2 dl szójatej + 2 dl víz

– 5 dkg karobpor

– 4 tk. sütőpor

– kb. 2 maréknyi meggy (most fagyasztott)

– 5 dkg csokipasztilla (opcionális)

– 1/2 kk. őrölt csili

Az elkészítésről a Norasz Kitchen blogon olvashatsz!

Karobos-meggyes brownie

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top