Egészség

Íme a világ legegyszerűbb házi arctonikja!

Gondoltad volna, hogy egy virág a világ legjobb arclemosójának alapanyaga? Nézd csak!

A rózsa az ayurvédikus szépségápolás egyik közkedvelt alapanyaga. Számos ázsiai kultúrában vallási szertartások hasznos kelléke, nem mellesleg parfümök és illatszerek adalékanyaga is. A rózsavíz a rózsaolajból készülő parfüm előállításának folyamán keletkező melléktermék.

Az arcbőrön használva a rózsavíz tisztító hatású arclemosó. Mindenféle vegyi anyagtól mentes, illata a rózsalugasok illatát idézi. Tökéletesen eltávolítja a bőrről a napi szennyeződéseket, a zsíros lerakódásokat, tonizálja és üdévé teszi a bőrt. Hatásos az arcbőr öregedésének késleltetésében is, mert simává varázsolja az arcbőrt, csökkenti a ráncok mélységét. Mindenféle bőrtípusra használható lemosónak, kifejezetten jót tesz az érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrnek. Nyugtat, tonizál, nem szárítja a bőrt. A rózsát használják még érzelmileg, mentálisan túlterhelt emberek nyugtató terápiájában, például szorongásra. Az sem véletlen, hogy a szülést, babavárást támogató olajkeverékek egyik állandó összetevője a rózsa, akár olajként, akár vízként.

Hogy honnan lehet beszerezni? Tudd meg az Időtetrisz blogról?

A világ legegyszerűbb házi arctonikja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top