Egészség

11 éves kislány gyomrában akartak drogot csempészni

Száznégy drogkapszulát találtak egy 11 éves kolumbiai kislány gyomrában az orvosok. Valószínű, hogy a gyereknek Európába kellett volna csempésznie a kábítószert.

A kislányt azonnal megoperálták, a műtét után a kórházban maradt, állapota stabil – közölte kedden az ország nyugati részén fekvő Cali városának rendőrsége.

A gyerek lenyelte a 104 kapszulát, amelyek becslések szerint összesen 500-600 gramm kábítószert tartalmaztak. Még vizsgálják, pontosan milyen anyagról van szó – mondta a rendőrség képviselője, aki perverznek nevezte az ötletet, hogy a kislányt drogcsempészésre próbálták meg felhasználni.

Ismereteik szerint a kábítószer-kereskedők ennyire fiatal gyereket még soha nem használtak drogszállításra. Az anyagnak valószínűleg Európába kellett volna eljutnia.

A hatóság szerint a kislány szülei elváltak, a gyerek néhány napot az apjánál töltött, majd mikor hazatért az édesanyjához, gyomorfájdalmakra panaszkodott. A nyomozók az apára gyanakszanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top