Egészség

Országszerte támadnak az ágyi poloskák

Kecskemét után már az ország északi és keleti részén is mind jobban szaporodnak. Debrecenben is feltűntek, az egyik lakótelepen szó szerint szenvednek a csípéseiktől.

Az ágyi poloska barna színű rovar, 5-7 milliméter hosszú, vérrel táplálkozik, éjszaka csíp. A sebek kezelése elhúzódó. Míg nem irtják ki teljesen a lakásból a vérszívót, újra megjelenhetnek a tünetek. “Az éjszakai órákban a szabadon fekvő bőrterületeken szúnyogcsípéshez hasonló tüneteket hoz létre, ami rendkívül viszket, és a viszketés hatására a vakarás mentén akár egy bakteriális gyulladás, ótvar is ki tud alakulni” – mondta dr. Bálint Ágnes bőrgyógyász.

A szakember szerint házi módszerekkel szinte lehetetlen megszabadulni a vérszívótól. Az irtás egy átlagos 50 négyzetméteres lakásban 10-15 ezer forintba kerül. “Két irtással mindenhol meg lehet tőle szabadulni, speciális módszereket kell alkalmazni” – közölte Horváth András kártevőirtó szakember.

Az ágyi poloska gyakran előfordul a panelházakban. Kiirtásához az egész szobát és lakást alaposan át kell vizsgálni. Az összes lehetséges búvóhelyet meg kell keresni, és a vegyszeres kezelés mellett az ágyneműt és a ruhákat is ki kell mosni  írja a hirado.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top