nlc.hu
Egészség
Országszerte támadnak az ágyi poloskák

Országszerte támadnak az ágyi poloskák

Kecskemét után már az ország északi és keleti részén is mind jobban szaporodnak. Debrecenben is feltűntek, az egyik lakótelepen szó szerint szenvednek a csípéseiktől.

Az ágyi poloska barna színű rovar, 5-7 milliméter hosszú, vérrel táplálkozik, éjszaka csíp. A sebek kezelése elhúzódó. Míg nem irtják ki teljesen a lakásból a vérszívót, újra megjelenhetnek a tünetek. “Az éjszakai órákban a szabadon fekvő bőrterületeken szúnyogcsípéshez hasonló tüneteket hoz létre, ami rendkívül viszket, és a viszketés hatására a vakarás mentén akár egy bakteriális gyulladás, ótvar is ki tud alakulni” – mondta dr. Bálint Ágnes bőrgyógyász.

A szakember szerint házi módszerekkel szinte lehetetlen megszabadulni a vérszívótól. Az irtás egy átlagos 50 négyzetméteres lakásban 10-15 ezer forintba kerül. “Két irtással mindenhol meg lehet tőle szabadulni, speciális módszereket kell alkalmazni” – közölte Horváth András kártevőirtó szakember.

Az ágyi poloska gyakran előfordul a panelházakban. Kiirtásához az egész szobát és lakást alaposan át kell vizsgálni. Az összes lehetséges búvóhelyet meg kell keresni, és a vegyszeres kezelés mellett az ágyneműt és a ruhákat is ki kell mosni  írja a hirado.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top