Egészség

Ez a legjobb természetes hajnövesztő!

A ricinusolaj a nők első számú fegyvere a hosszú hajért vívott harcban. Ez nemcsak városi legenda. Volt, akinek heti 2 cm-t nőt a haja! Ami a legjobb az egészben, hogy az olaj nem drága, bármely patikában beszerezhető, és a pakolás elkészítése sem bonyolult! Nézd csak!

Lelőhely és ár

500 Ft/dl a patikákban. Érdemes a vásárlásnál hozzátenni, hogy hajra szeretnéd használni, hogy ne nézzenek furán, ha nagyobb kiszerelést kérsz, ugyanis általában kis üvegben adják, mert hashajtóként szokták vinni a legtöbben, de ha hajra használjuk, érdemes egyszerre akár 3-4 decit is megvenni belőle.

Ez a legjobb természetes hajnövesztő!

A csodapakolás

A pakolásnak számtalan elkészítési formája ismert, de a legfontosabb, hogy mindig száraz hajon (hajmosás előtt!) alkalmazzuk. Nagyjából fél deci (hajhossztól függően) ricinusolajat tegyünk mikróba, hogy felmelegedjen – ez megkönnyíti a felvitelt, és a későbbiekben a kimosást is –, majd keverjük össze 1-2 tojás sárgájával, hogy sűrű masszát kapjunk, ez az alap, de:

  • tehetünk hozzá pár csepp citromlevet – ezt csak szőke haj esetén alkalmazzuk
  • vitaminkapszulákat, por formájában: pl E-vitamin
  • tojás helyett elkészíthetjük olíva- vagy napraforgóolajjal is a keveréket, ez megkönnyíti a kimosást
  • akár a szokásos hajpakolásunkhoz is adhatjuk a ricinusolajat

Hogyan tovább? Tudd meg a Fitbeauty blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top