Egészség

Adományozz hajat a beteg gyerekeknek!

Nincs annál megrázóbb, mint amikor egy gyermek megbetegszik, és az életéért küzd. A gyógyulásban óriási szerepe van a lelki háttérnek. Amikor a kezelések során egy kislány elveszti a haját, az szinte az utolsó csepp a pohárban. A fodrászok most összefogtak, hogy a szakma legnagyobb eseményén minél több hajat gyűjtsenek össze, amiből a Tűzoltó utcai Gyermekkórház betegei részére parókákat készíthetnek.

Magyarországon évente kb. 300 esetben diagnosztizálnak új daganatos megbetegedést gyerekeknél, és mivel a kezelésük gyakran több évig is eltart, így átlagosan 500-550 gyereket kezelnek folyamatosan. A betegség nemcsak testi, de lelki erőpróba is, hiszen ezek a gyerekek kiszakadnak az otthonukból, az iskolából, a sportból, és gyakran a baráti programokon sem tudnak részt venni. Mégis az egyik legnagyobb trauma a kezelések során, főleg a kislányoknál, amikor elveszítik a hajukat. A lelki törés a gyógyulásukat is megnehezíti.

 

A fodrászok most összefogtak, hogy ezeken a kis betegeken segítsenek, és minél több hajat gyűjtsenek össze, hogy parókákat készíthessenek nekik. Most hétvégén a szépségipar legnagyobb rendezvényén, a Beauty Trend Show-n várják azokat a nagylelkű és hosszú hajú embereket, akik a hajukat a beteg gyerekeknek ajánlják fel; kb. 25-30 cm hosszú hajra van szükség egy parókához.

 

“Reméljük, hogy minél többen ajánlják fel hosszú hajukat, cserébe olyan frizurát készítek nekik, amilyet csak szeretnének!” – mondja Perényi Ádám mesterfodrász, aki csapatával vállalta, hogy az adományozó számára a rendezvény alatt bármilyen frizurát ingyen elkészít. A levágott hajból Varga Jánosné parókakészítő – aki már maga is több száz parókát ajándékozott már a Tűzoltó Utcai Gyermekkórháznak – készíti majd el a kívánt parókákat, és ezeket az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványon keresztül juttatják el a kis betegeknek.

 

“Kiemelkedő feladatunknak tekintjük a gyermekek gyógyulási esélyei érdekében az életminőségük javítását a hosszú és sokszor fájdalmas kórházi kezelések idején – mondta dr. Bakó Katalin, az alapítvány kuratóriumi tagja. – Reméljük, hogy a Beautyn minél többen vállalják, hogy segítenek a beteg gyerekeknek!”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top