Egészség

Rákosoknak adta a haját a kislány – kicsúfolták

Egyszerre szomorú és felemelő történet...

Egy 10 éves, amerikai kislány, Jetta Frosberg rövidre vágatta a haját, hogy mintegy 35 centi hosszú tincseit egy olyan szervezetnek adományozhassa, amelyik rák elleni kezelések miatt hajukat vesztett gyerekeknek készít parókákat. A rövid frizurája miatt azonban az iskolatársai durván csúfolni kezdték Jettát, többek között olyanokat mondtak neki, hogy biztos fiú akar lenni, illetve hogy ronda lett.

A kislány édesanyja ekkor egy Facebook-oldalt hozott létre, hogy támogatókat szerezzen Jettának, ezzel ellensúlyozva az iskolai bántásokat. Néhány nap alatt több mint 110 000 ember csatlakozott az oldalhoz: mind kiállnak a jószívű kislány mellett, Jetta sorra kapja a biztató, elismerő üzeneteket.

“Jetta, az unokatestvérem leukémiával küzdött 2 éves korától 12 éves koráig, amikor elhunyt. Sosem volt parókája, de nagyon szeretett volna egyet. Őt is csúfolták. Azt akarom, hogy tudd, amit tettél, az csodálatos. Gondoskodó, intelligens lány vagy, aki sokra fogja vinni az életben. Őszintén, én imádom a frizurádat. Bátor, mint te. Egyedi mint te. Fel a fejjel, és tudd, hogy a szavak fájnak, de nem változtatnak azon, aki vagy” – így szól az egyik legmeghatóbb üzenet, amit a kislány kapott.

Az iskolai csúfolódások azonban annyira elfajultak, hogy a szülei végül kivették Jettát az intézményből. Bár egy ideig úgy volt, hogy másik iskolát keresnek neki, végül egy hónap elteltével lecsillapodtak a kedélyek, és a kislány hétfőn visszatérhetett a régi iskolájába.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top