Egészség

Nemcsak azért jó az izmos has, mert szép!

Azzal a jónak tűnő hírrel tudok kezdeni, hogy mindenkinek kockás a hasa. Ami kicsit árnyal ezen a kijelentésen, az az, hogy a legtöbb esetben ezt a kockás hasizmot kisebb-nagyobb zsírpárnák borítják...

Nekem személy szerint sohasem látszódtak a hasizmaim kockái, akármennyire is edzettek. Az itt található zsírpárnácskáknak ugyanis nincs közük a hasizmokhoz és a hasizomgyakorlatokhoz, annál több a genetikához és a szálkásításhoz.

Ezeket csak szerencsés testalkattal, kőkemény kardioedzéssel, nagyon tudatos és szigorú szálkásító étkezéssel lehetne eltüntetni, már ha szeretnénk. Én például jól látható kockás hasra soha sem vágytam, viszont edzett hasizomra igen.

Nemcsak azért jó az izmos has, mert szép

Az izomzat erősítése fontos dolog, hiszen formásabb lesz a testünk, és a több izom több kalóriát éget. Ha rendszeresen végzünk hasizomgyakorlatokat, kevésbé fog lógni a hasunk, izomzatunk az apró párnácskák alatt is feszesebb lesz, és a narancsbőr is kevésbé fog fenyegetni minket.

Terhességek során is jó hasznát vesszük, hiszen az erős hasizom jobban tartja a megnövekedett méhet, szülésnél pedig nagy segítség a babának a kitolási szakaszban…

A teljes cikket az Anyawellness blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top