nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Egy fontos lépés, de nem ez a cél: ingyenes lehet a hospice-ellátás gyermekeknek

Egy fontos lépés, de nem ez a cél: ingyenes lehet a hospice-ellátás gyermekeknek

Az államilag finanszírozott ellátások közé tartozhat januártól a gyermekhospice-ellátás. Így az öt ággyal rendelkező pécsi gyermekhospice-ház több ezer forint támogatásra számíthat naponta.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A Magyar Nemzet adta hírül, hogy megállapodhat az egészségügyért felelős államtitkárság a Szemem Fénye Alapítvánnyal. Ennek értelmében 2015-től gyermekenként napi több ezer forint támogatást kapnának. Első lépésben a saját otthonukban ápolt, a Dóri Ház személyzete által ellátott gyermekekre kaphatnak négyezer forint körüli támogatást, amiről már meg is kötötték a finanszírozási szerződést.

Egy lépés is számít, de a legjobb az lenne, amiről a Nők Lapja Cafénak beszélt dr. Hauser Péter, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Tűzoltó Utcai Gyermekgyógyászati Klinikájának orvosa: a betegekért és családjukért a legtöbbet egy olyan rendszer tehetne, amilyet Varsóban már közel 15 éve létrehoztak: egy orvoscsapat lakásra megy ki, hogy a beteg gyereknek beadja az infúziót, injekciót. “Iszonyú érzelmi energiát mozgat meg. Ez lenne a cél, hogy a betegnek ne kelljen elutazni, hanem otthon is lehessen ápolni.”

Megosztás Facebookon