Egészség

Medvebocstetemet találtak a New York-i Central Parkban

Medvebocstetemet találtak egy bokor alatt a New York-i Central Parkban: a hatóságok gyanúja szerint állatkínzás is szerepet játszhatott a bocs elpusztulásában.

A tetemet hétfő reggel fedezte fel két nő, kutyasétáltatás közben. Azonnal értesítették a parkszolgálat egyik alkalmazottját. A medvebocs testén sérülések nyomait lehetett látni. A hatóságok szerint a tetemet kidobhatták a zöld területen.

Florence Slatkin szerint ő és barátnője épp elhagyni készültek a parkot, amikor egyikük terrierje észrevett valamit egy földön heverő kerékpár mellett. Ahogy közelebb értek, észrevették, hogy egy nagyon pici medve hever a bokor alatt, “szélesre tárt pofával és horzsolásokkal az oldalán”.

A nő szerint a medvebocs feje a bicikli hátsó kerekén feküdt. A rendőrség megvizsgálta a járművet ujjlenyomatok után kutatva. A medvék nem tartoznak a park ismert vadállományába és a Central Park-i állatkertben sem tartanak példányokat, illetve más állatkertekből sem jelezték medvék eltűnését.

Az egy méter magas medvebocs tetemét Albanyba küldik, ahol a környezet megóvásáért és javításáért felelős állami ügynökség, a Department of Environmental Conservation veszi át az ügyet, és elvégzi a tetem boncolását. Egyelőre nem tudni, hogy milyen medvéről van szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top