nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Egyre többen betegednek meg fertőző májgyulladásban Borsodban

Egyre többen betegednek meg fertőző májgyulladásban Borsodban

Jelentősen nőtt a fertőző májgyulladás miatt megbetegedettek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – írta szerdai számában az Észak-Magyarország.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A lap azt közölte: az év első felében, a tavalyi hasonló időszakhoz képest csaknem megháromszorozódott a hepatitis-A vírussal fertőzöttek száma Borsodban. A megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének adatai szerint szeptember 30-ig összesen 238 esetet regisztráltak, ezen belül Miskolcon 39-et.

E fertőző betegségre jellemző, hogy 7-10 évente nagyobb számú megbetegedést okoz, a megbetegedések számának jelentős mértékű csökkenéséhez 2-3 év szükséges – olvasható a cikkben. Hozzátették, hogy oltóanyagból nincs hiány, és a népegészségügyi hatóság megtette a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében a szükséges intézkedéseket.

Az írásban felhívták a figyelmet arra, hogy a hepatitis-A vírus széklettel szennyezett kézzel, szennyezett tárgyakkal, szennyezett étellel-itallal terjed, a fertőzés továbbterjedése az alapvető higiénés rendszabályok betartásával megelőzhető.

Megosztás Facebookon