Egészség

9 tiltólistás élelmiszer

Félretájékoztatás az élelmiszerekre nézve, hogy mi milyen hatással van az emberi egészségre, mi hasznos, mi káros. Az egészséges ételek kiválasztása így igen nehézzé válhat. Ebből kiindulva összegyűjtöttünk 9 konkrétumot, ezek fogyasztását kerülni érdemes, mert szinte semmi tápértékük nincs.

Fehér kenyér, finomított liszt

A fehér kenyér és a finomított liszt általában mérgezőek a test számára. Minden vitamintól, ásványi anyagtól, rosttól és más fontos tápanyagoktól megfosztott állapotukban értéktelennek minősülnek. Emiatt a szervezet nem tudja, hogyan kell helyesen megemészteni és asszimilálni ezeket az úgynevezett élelmiszereket, ami egészségügyi problémákhoz vezethet. A finomított fehér lisztet klórral fehérítik és bromiddal brómozzák. Ez két mérgező vegyi anyag pajzsmirigy- és más szervi károsodásokat okozhat.

9 olyan élelmiszer, amit soha nem lenne szabad eflogyasztanunk

Hagyományos fagyasztott ételek

A legtöbb hagyományosan elkészült fagyasztott étel tele van tartósítószerekkel, feldolgozott sóval, hidrogénezett olajokkal és egyéb mesterséges összetevőkkel. Nem is beszélve arról, hogy legtöbbjük már erősen előfőzött, így tápanyagtartalmuk egyébként is minimálisra csökken. Az pedig, hogy otthon a mikrohullámú sütőben újra felmelegítjük, még a maradék tápértékét is megöli. 

9 olyan élelmiszer, amit soha nem lenne szabad eflogyasztanunk

A mikrózható pattogatott kukorica

Egyaránt kedvelt rendszeres mozibajárók és nassolók körében, azonban egyike a legkevésbé egészséges élelmiszereknek. Gyakorlatilag a kukoricamagon kívül minden összetevője: a feldolgozott só és tartósítószerek, ízfokozók, egészségtelenek, és betegségeket generálnak. Ezen felül, a mikrohullámozható popcorn egy diacetil nevű kémiai anyagot is tartalmazhat, amely ténylegesen pusztítja a tüdőt. Ha szereted a pattogatott kukoricát, próbálj bio kukoricát venni amit egy edényben magad is kipattogtathatsz kókuszolajban, vagy fűvel táplált állat tejéből készült vajban. Hintsd meg rózsaszínű Himalája sóval.

9 olyan élelmiszer, amit soha nem lenne szabad eflogyasztanunk

A további kerülendő élelmiszereket a Bio-blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top