Egészség

Úgy ébredt a kómából, hogy megtanult kínaiul

Különös ajándékot kapott a természettől egy ausztrál fiú.

A 22 éves ausztrál Ben MacMahon 2012-ben, egy autóbalesetet követően egy héten keresztül kómában feküdt. Amikor magához tért egy melbourne-i kórházban, egy kínai ápolónőt látott meg először, és azt hitte, Kínában van, ezért kínai mandarin nyelvjárásban kezdett hozzá beszélni. Kért egy darab papírt, és arra is kínai nyelven írta rá: “Szeretem anyámat, szeretem apámat, és meg fogok gyógyulni.” Mindebben “csupán” az volt a furcsa, hogy a fiú korábban messze nem beszélte folyékonyan a kínai nyelvet, még az iskolában tanulta egy ideig, illetve a balesete előtt Pekingben járt.

Úgy ébredt a kómából, hogy megtanult kínaiul

“Nem tudatosan gondolkodtam és beszéltem mandarinul, egyszerűen csak ez jött, ez volt számomra a legtermészetesebb” – árulta el utóbb a fiú, akinek több napba telt, mire újra az anyanyelvén, angolul kezdett beszélni.

Az újonnan megszerzett, tökéletes nyelvtudás azonban nem jött ingyen, hiszen Ben a balesete óta sokkal fáradékonyabb, és többet kell aludnia, mint korábban. Mivel azonban nem sok ausztrál képes elsajátítani ilyen magas szinten a mandarin nyelvjárást, a fiúnak számos előnye származik a tudásából. Többek között tévéműsort vezet, melyben az ausztrál kultúrát mutatja be a kínaiaknak, mandarin nyelven.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top