Egészség

Magyarországon is tevékenykedő gyógyszerhamisító hálózatot számoltak fel

A hamisított, egészségre veszélyes tablettákat Délkelet-Ázsiában állították elő.

Kiterjedt nemzetközi gyógyszerhamisító hálózatot számoltak fel Ausztriában, Magyarországon és Nagy-Britanniában egy összehangolt rendőrségi művelet keretében. A szervezet vezetőjét Bécsben kerítették kézre az osztrák hatóságok.

A bűnbanda elsősorban különböző életmódtermékekkel – étrend-kiegészítőkkel, fogyasztószerekkel, potencianövelő pirulákkal – kereskedett az interneten, és 20 ezer embert károsított meg. A hamisított, egészségre veszélyes tablettákat Délkelet-Ázsiában állították elő.

A 3 millió eurós forgalmú hálózat működésére 2012 szeptemberében, Spanyolországban lettek figyelmesek a hatóságok. Az Europol és az Eurojust nemzetközi szervezetekkel együttműködésben több hónapig tartó nyomozás után hajtották végre a hatóságok összehangolt akciójukat a szervezet ellen több európai országban, köztük Magyarországon, Ausztriában és Nagy-Britanniában.

Az osztrák hatóságok összesen 8 embert vettek őrizetbe, köztük a szervezet vezetőjeként számon tartott 44 éves izraeli férfit. Magyarországon és Ausztriában a hatóságok összesen mintegy 20 házkutatást tartottak, és átvizsgáltak egy hotelszobát is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top