nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Magyar nők, akiknek a szeretteik segítettek túlélni a méhnyakrákot

Magyar nők, akiknek a szeretteik segítettek túlélni a méhnyakrákot

Összeszorult gyomorral várjuk az eredményt méhnyakrákszűrés után. Végigpörög az agyunkban, mi lenne, ha. Aztán elhessegetjük a gondolatot, ugyan már, velünk ez úgysem történhet meg. Aztán arra gondolunk, hogy simán megtörténhet. Olyan nőket mutatunk be a Mályvavirág Alapítvány segítségével, akikkel megtörtént, de legyőzték a méhnyakrákot.
f Ajánlom
12 Fotó megtekintése

Meggyógyultak

„Amikor a betegségem kiderült, nem volt és most sincs párkapcsolatom. Így talán még nehezebb volt, társ nélkül. Szerencsére a lányaim mindenben mellettem álltak, és segítettek. Nekik nagyon sokat köszönhetek.”
Még több +
„Furcsa az élet, mert a volt férjemtől, gyermekeim apjától már 7 éve külön élek, de hála az égnek, mi két jó barátként váltunk külön. Ő annak ellenére, hogy külön élünk, a betegségem alatt mindenben támogatott, biztatott. Mellettem állt a műtét után is, és nagyon sokat köszönhetek neki is.”
Még több +
„34 évesen, remegő lábakkal, összetörve, halálfélelemmel a testemben léptem be az orvosi szobába, ahol nőgyógyászom közölte velem, hogy méhnyakrákom van. Láttam a szemében az aggodalmat és együttérzést, hisz mindkét kisfiamat ő segítette világra. Most nem volt mosoly az arcán, mint máskor mindig, és a tőle megszokott poénok is elmaradtak.”
Még több +
„Kiderült, hogy a kismedencei nyirokcsomókban is nagy eséllyel van áttét. Iszonyú napok jöttek: a gyerekek előtt nem eshettem össze, de esténként a férjem mellkasán sírtam magam álomba. Ő végig biztatott, és támogatott, hogy együtt végig tudjuk csinálni! Volt egy éjszaka, amikor felébredtem, és ő a párnájába bújva zokogott. Nem szóltam semmit, próbáltam visszafojtani a sírást, és csak engedtem, hogy a könnycseppek áztassák a párnámat. Mindketten sírtunk. Annyira tisztának éreztem magam az operáció után! Nem tudom leírni, sem megmagyarázni ezt az érzést. A műtét után más NŐ tért haza a kórházból, de nem negatív értelemben.”
Még több +
„Nagyon szerettem volna egy kislányt harmadiknak. Amikor közölte velem az orvos tavaly novemberben, hogy méhnyakrákom van, elsírtam magam, és az első kérdésem az volt, hogy szülhetek gyorsan egy kislányt? Erre annyit mondott, hogy ha élni akarok, akkor nem. Még időben vették észre, de a kilenc hónap már nem fért volna bele. Számomra érdekes, hogy nem az érdekelt, hogy rákos vagyok, hanem hogy már nem lesz lányom.”
Még több +
„Ha nem is évente, de kétévente eljártam szűrésre. Bevallom, ha nem véreztem volna, akkor lehet, nem mentem volna el orvoshoz, és akkor lehet, már késő lett volna. Ezért én mindenkinek azt javaslom, hogy igenis menjenek el szűrésre évente, és ne várják meg, amíg a test jelez.”
Még több +
„Az erőt a családom és a két fiam adta, végig jókedvű voltam, és egy percig nem gondoltam arra, hogy mi van, ha... Nem volt »ha«, meggyógyulok, és kész! És igen, köszönöm, meggyógyultam!”
Még több +
„Tóth Icó vagyok, 33 éves. Szerencsésnek tartom magam, hogy itt vagyok a családommal, hogy valamilyen oknál fogva nem hívott fel magához a Jóisten. Feleség vagyok, szerető férjjel, és édesanya, két csodálatos kislánnyal. Méhnyakrákos voltam. Túléltem, és elindítottam többedmagammal a Mályvavirág mozgalmat azért, hogy egy nő se betegedjen meg, egy nő se haljon meg ebben a rákban. A szívem mélyéről elkötelezett vagyok azokért, akik benne vannak, és azokért, akik mellém álltak-állnak ezen az úton.”
Még több +
„Szeretném, ha mindenki ismerné ezt a betegséget, ha tudnánk mind, hogy ez megelőzhető. Kitűztem célul a méhnyakrákon átesett nők rehabilitációját, az életminőségük javítását. Fontos, hogy tudják, van segítség. Nincsenek egyedül, mert itt vagyunk mi, a Mályvavirág tagjai.”
Még több +
„Hozzánk bizalommal és nyitottan lehet fordulni bármilyen, a betegséget érintő, egyéni problémával is. A két kislányommal édesanyaként, nőként és a szociális végzettségemmel, mindent megteszek, hogy segítsünk.”
Még több +
Ők is legyőzték a betegséget!
Még több +
A keretben: Győrffy Éva, a segítők balról jobbra: Fabó Gabriella, Kerek Kamilla, Kladni László, dr. Tusz Emília, Kiss Erzsébet és Bába Laura. Az alapítványhoz orvosok, nőgyógyászok és önkéntesek is csatlakoztak, hogy testi-lelki támogatást nyújtsanak a gyógyuláshoz.
Még több +

 

Európában minden 18. percben meghal egy nő méhnyakrákban, Magyarországon évente 400-an halnak bele, pedig szűrővizsgálattal az időben felfedezett betegség gyógyítható.

A Mályvavirág Alapítvány segítségével készült a cikk, a fotókat Fábián Évi készítette. A méhnyakrák elleni oltással nemsokára külön cikkben foglalkozunk.

Megosztás Facebookon