Egészség

Forradalmi újítás! Műszer jelzi előre az epilepsziás rohamot

Japánban már tesztelik.

A világon először vizsgálnak klinikai körülmények között olyan műszert, amely előre jelzi a betegnek a közelgő rohamot, hogy fel tudjon rá készülni. Az epilepsziás betegek azért tartanak a rohamtól, mert bármikor lesújthat, és kiszámíthatatlansága miatt sokakat ért már munkájuk során sérülés. A japán kutatók javítani szeretnének a műszer teljesítményén, hogy enyhítsék a páciensek aggodalmát, és javítsák az életminőségüket.

A doboz alakú, 7 centiméter hosszú és 5,5 centiméter széles műszert úgy tervezték, hogy a páciens mellkasához erősített elektródák segítségével észlelje a roham előtt kialakuló szabálytalan szívverést. A figyelmeztetést a műszer a beteg okostelefonjára küldi.

A kutatók azt tervezik, hogy legalább 60 betegtől gyűjtenek adatokat a következő két és fél évben, hogy tökéletesítsék a készüléket. Azt remélik, hogy az eszközt járművezetés közben használják majd a betegek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top