Egészség

10 híresség – kis hibával

Minden gyerek tökéletes a szülei szemében, amikor megszületik. Ám néha megtörténik, hogy a tökéletes gyerek egy kicsit más, mint a többiek. Nem rosszabb vagy csúnyább – csak egy kicsit különleges. Nekem is van egy ilyen gyerekem, éppen ezért tudom, milyen fontos az, hogy pozitív példákat tudjak neki mutatni, bizonyítva, hogy a másság nem mindig akadály vagy hátrány. Egyes híres emberek esetében néha még kifejezett előny is, amely még érdekesebbé teszi őket a közönség szemében.

1. Heterochromia – felemás szemszín

Ez egy első pillantásra nagyon is szépnek tűnő genetikai mutáció, amely olyan híres színésznők varázslatos tekintetét teszi teljessé, mint Jane Seymour vagy Kate Bosworth. Ám a valóságban nem könnyű egy olyan mássággal élni, amit nehéz eltitkolni. Bizony mindkét színésznőt csúfolták a felemás szeme miatt kisiskolás korában, és felnőttként is gyakran kényszerültek rá, hogy egy-egy szerep kedvéért színezett kontaktlencsével takarják el különleges tarkaságuk.

10 híresség – kis hibával
Kate Bosworth

2. Distichiasis – Dupla sor szempilla

Ez is olyan betegségnek tűnik, ami első pillantásra még vonzó is lehet, hiszen azt gondoljuk, szempillából soha nem elég, milyen szerencsés, akinek két sorban is nő. Elizabeth Taylornak azonban sok gondot okozott a második szett szempillája, mert szálai egy része befelé, a szem irányába nőtt, fájdalmasan, kényelmetlenül, ezért folyamatosan el kellett őket távolíttatnia.

10 híresség – kis hibával

3. Polidaktilia – azaz hat ujj a kezeken

Az ősmagyarok hite szerint a kiválasztottság jele a hat ujj, nem véletlen, hogy Ady Endre is büszke volt rá, hogy így született. Más kérdés, hogy soha, egyetlen képen nem láttuk így, mert egész kicsi korában elkötötték, és miután nem volt benne vérkeringés, elhalt, és leesett. A módszert a mai napig használják, Gemma Arteron, az új Bond lány is így szabadult meg a hatodik ujjacskájától mindkét kezén.

10 híresség – kis hibával

4. Farok

Magzatként mindannyian pici farkincát növesztünk magunknak, ám a legtöbb embernél ez a kis kinövés eltűnik, mire megszületik. Keshánál, az énekesnőnél azonban ez nem történt meg, picike, fél centis farkincával jött világra, amit azonban azonnal a születése után levágtak az orvosok. Az énekesnő szerint ez a kis születési hiba (vagy extra) az oka annak, amiért saját magát gyakran inkább állatnak érzi, semmint embernek.

10 híresség – kis hibával

5. Szájpadhasadék (Nyúlajak)

A magzati kor ötödik-hatodik hetében a két oldalról növő szájnak, orrnak és szájpadlásnak össze kellene forrnia – ám ez nem minden esetben történik meg. Az eredmény egy kisebb-nagyobb rés, hézag, amit műtéttel lehet helyrehozni. Joaquin Phoenix esetében nem történt ilyen műtét, neki ugyanis a betegség legenyhébb változata van. Soha nem volt rés, hasadék a szája fölött, ezzel a picike forradással született, amit azonban soha nem akart eltávolíttatni. Azt mondja, neki tetszik, hogy markáns, egyedi lett tőle az arca.

10 híresség – kis hibával

6. Összenőtt lábujj

“Senki sem tökéletes tetőtől talpig” viccelődött Ashton Kutcher egy tévéműsorban, és hogy bizonyítsa állítását, lekapta a cipőjét, és megmutatta saját lábujjait, amelyek közül kettő össze van nőve. Pont ilyen Day Ackroyd lába is – ám őt soha senki nem kérte fel arra, ezt megmutassa.

10 híresség – kis hibával

7. Lupus

Seal furcsa, sebhelyes arcának titkát sokan próbálták már megfejteni. Sokan azt hiszik, hogy egy afrikai, törzsi beavatási szertartás során lett ilyen, mások egy oroszlán támadással magyarázzák. A valóság ennél prózaibb. A lupus nevű autoimmun betegség egyik alfaja miatt túl sok bőr termelődik a nyakától felfelé, emiatt néz így ki.

�

8. Parazita iker

Andy Garcia nem egyedül indult útnak az anyaméhből, félúton elhalt ikertestvére a vállára nőve követte őt. A focilabda nagyságú parazita ikertestvér nem élt, a kis Andy másfél éves korában távolították el sebészetileg, amikor ő már elég nagy és erős volt a műtéthez.

10 híresség – kis hibával

9. Pikkelysömör

A kellemetlen vörös foltokkal, viszketéssel, hámló bőrrel együtt járó autoimmun betegség az emberek 2-3 százalékát érinti, tehát egyáltalán nem nevezhető ritkának, mégis keveset tudunk róla. A pikkelysömörös emberek ugyanis nagyon nem szívesen járnak olyan helyre, ahol látni lehetne a vörös, hámló foltokat. Pedig a pikkelysömör nem fertőz. Kialakulásában a genetikai hajlamon kívül a stressz, a gyulladások, bizonyos betegségek, gyógyszerek is szerepet játszhatnak. Mostanában azonban egyre többet hallunk róla, mióta Kim Kardashian élő adásban, a róla szóló valóságshow-ban, kamerák előtt tudta meg, hogy ez okozza bőrproblémáit. 

10 híresség – kis hibával

10. Lusta szem

Forest Whitaker furcsa, lefittyedő szemhéja ma már védjegye lett a színésznek, ám kezdetben nem könnyítette meg karrierjét. Akkor dacból nem műttette meg magát, mondva, hogy édesapja is tökéletesen boldogan élt ezzel – ám ma már egyre többször gondolkozik azon, hogy mégiscsak kés alá fekszik, mert a “lustábbik szeme” gátolja az éleslátásban.

10 híresség – kis hibával

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top