Egészség

Táncolva ment a műtőbe egy mellrákos nő – videó

Hihetetlenül pozitív személyiség.

Dupla masztektómia előtt nagyjából az egyik utolsó dolog, amihez az embernek kedve lenne, az az, hogy táncra perdüljön. Egy amerikai nő, Doreta Norris azonban másképp állt hozzá: ő ugyanis táncolva tette meg az utat a műtőbe.

Az 52 éves asszony a Gangnam Style dallamára kezdett táncolni a kórház folyosóján. “Érzésből táncoltam, a kórház személyzete pedig csatlakozott hozzám, megöleltek, és bátorítottak. Tényleg úgy éreztem, hogy képes lennék meghódítani a világot” – idézte fel utóbb Doreta.

A nőnél 2013 novemberében diagnosztizáltak mellrákot és bár “csak” a jobb mellét kellett volna eltávolítani, ő úgy döntött, inkább mindkettőt leveteti. A műtét problémamentesen zajlott, Doreta azóta már lábadozik, és minden esélye megvan a teljes gyógyulásra.

Nem ő volt azonban az első, aki ily módon búcsúzott el a melleitől: néhány hónapja egy Deborah Cohen nevű nő is eljárt egy közös táncot az orvosokkal és a nővérekkel a masztektómiája előtt.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top