Egészség

Mégsem ússza meg feljelentés nélkül a nőket zaklató nőgyógyász

Ha a vádak igazak, az egyik legaljasabb dolgot művelte évek óta a főváros egyik nagy kórházának szülész-nőgyógyásza: a pácienseit évek óta zaklatta, és szexért cserébe eltekintett volna a fizetéstől is. Azt egyelőre nem tudni, hány esetben valósult ez meg tényleg, mindenesetre most három nő vállalta, hogy elindítja a lavinát. Úgy tűnik, volt is mit: már legalább tíz olyan nő jelentkezett, aki hasonlókról számolt be.

Az RTL Klub Házon kívül című adása hatalmas bombát robbantott: a szerda esti műsorban még csupán három nő beszélt. A történeteikben közös pont, hogy ugyanahhoz a nőgyógyászhoz jártak, aki viszont bár durván visszaélt hatalmával, mégis a mai napig praktizál: a kórházon kívül két magánrendelése is van. A riport legdöbbenetesebb része mégis az volt, hogy egyik áldozata sem tett feljelentést, mivel azt gondolták, senki sem hinne nekik, ha megvádolnának egy főorvost. Köztük olyanok is vannak, akiknek a környezete sem tud az esetről.

Már legalább tízen vannak

Úgy tűnik, mégsem marad ennyiben az ügy. Boros Kriszta műsorvezető elmondta nekünk, hogy azóta rengeteg megkeresést kaptak, számtalan nő jelezte, hogy a férfi velük is kikezdett. Krisztáék a Patent Egyesülettel fogtak össze, várják azoknak a jelentkezését, akikkel hasonló dolog történt. Spronz Júlia, a Patent Egyesület munkatársa szerint már nagyjából tíz nőről tudnak, és ha valamennyivel beszéltek, feljelentik az orvost.

“Ha a büntetőfeljelentés tényállása mégsem állna meg, etikai eljárást biztosan kezdeményezünk a Magyar Orvosi Kamaránál” – mondja Spronz Júlia. A nőgyógyászról Boros Kriszta azt állítja: folyamatosan üzengetett pácienseinek a Facebookon, volt, akit SMS-ben vagy Skype-on is üldözött.

“Köntörfalazás nélkül nagyon hamar rátért arra, hogy szexet szeretne. Saját szememmel láttam, olvastam, hogy milyen perverz üzeneteket írt a közösségi oldalra, mert volt, aki elmentette ezeket. Van, akinek azt ígérte, ingyen levezeti a szülést, másnak az abortuszért nem kellett volna fizetnie szexért cserébe. Elmentem a hozzá, hogy szembesítsem ezekkel a vádakkal. Tagadott mindent, de ahogy reagált, izzadt, és egyre inkább belezavarodott a magyarázkodásba, az sokatmondó volt” magyarázta Kriszta.

A feljelentésre annál is inkább szükség lesz, mivel az új Munka törvénykönyve szerint mindaddig nem indíthatnak fegyelmit, amíg nem érkezik panasz. A csatornának legalábbis azt mondta az érintett kórház főigazgatója, hogy erre egyelőre nincsen lehetőségük. Ettől függetlenül az orvossal elbeszélgetett a főigazgató csütörtök reggel, aki – ugyanúgy, mint az RTL stábjának- neki is tagadott mindent, és azt állítja: feltörték a facebook- oldalát.

Mindenesetre az orvos egyik magánrendelése a magánklinika honlapjának tanulsága szerint bizonytalan ideig szünetel.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top