Egészség

Jobban vannak a fertőzött csecsemők

Múlt héten érkezett a hír, hogy Szegeden ugyanaz a fertőzés ütötte fel fejét, mint tavaly augusztusban Miskolcon, amikor tíz nap alatt kilenc koraszülött halt meg. Egy csecsemőt sajnos most is elveszítettek a szülei, de négy másik fertőzött kicsi már jobban van.

A négy Klebsiella-baktériummal fertőződött csecsemő közül hárman lekerültek a lélegeztetőgépről, és a negyedik kicsinek is javult az állapota – írja keddi számában a Magyar Nemzet, Szabó Gáborra, a Szegedi Tudományegyetem rektorára hivatkozva.

Leghamarabb szerdán állapítható meg, hogy fel lehet-e oldani a betegfelvételi zárlatot a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikájának koraszülött-intenzív osztályán, ahol korábban Klebsiella pneumoniae-fertőzést fedeztek föl – mondta el Veszelovszki Andrea helyettes megyei tiszti főorvos a lapnak.

A Klebsiella pneumoniae tüdőgyulladást okoz, megjelenése kórházi körülmények között nem ritka. Felnőtteknél is előfordul, de ott nem okoz nagyobb problémát, míg a kis súlyú koraszülöttek szervezetét rendkívül megterhelheti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top