nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Tömeges DNS-vizsgálat a gimnáziumi megerőszakolás után

Tömeges DNS-vizsgálat a gimnáziumi megerőszakolás után

Tömeges DNS-vizsgálat kezdődött hétfőn egy francia magángimnáziumban abban a reményben, hogy az intézmény 527 férfi dolgozójának és diákjának mintája alapján kiderülhet, ki erőszakolta meg az iskola egyik lány tanulóját az egyik mosdóban.
MTI/KZ
f Ajánlom

Az oktatási intézményekben ritkaságszámba menő tömeges vizsgálat szerdáig tart a nyugat-franciaországi La Rochelle városának Fénélon-Notre Dame nevű katolikus gimnáziumában, ahol összesen ezerháromszázan tanulnak.

A kiskorú diákoknál a szülők beleegyezésére is szükség van a DNS-teszt elvégzéséhez. Visszautasítás esetén a hatóságok nem vehetnek mintát, de “azok a személyek, akik nemet mondanak, potenciális gyanúsítottá válnak, esetükben őrizetbe vétel és házkutatás várható” – jelezte az ügyész.

Helyszíni tudósítások szerint a hangulat inkább megkönnyebbülést tükrözött hétfőn, a diákok szívesen vetették alá magukat a nyáltesztnek, abban a reményben, hogy a rendőrség végre megtalálja iskolatársuk megerőszakolóját.
“Elég fura érzés, hogy itt van közöttünk az erőszaktevő anélkül, hogy tudnánk, hogy ki az. Ez még rosszabb lehet a lányok számára” – mondta az egyik diák a France Info hírrádióban.

A támadás 2013. szeptember 30-án történt: az iskola egyik 16 éves tanulóját az oktatási intézmény egyik mosdójában teljes sötétségben megerőszakolták, így a sértett a támadójáról nem tudott részletes személyleírást adni. A ruháján azonban találtak egy ismeretlen férfitól származó DNS-mintát. A vizsgálatot ezért az összes olyan férfin és fiútanulón elvégzik, aki a bűncselekmény időpontjában az intézményben tartózkodott. Az eredményekre egy hónapot kell várni.

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon