Egészség

Folytatják a fertőtlenítést a szegedi gyermekklinikán

Egy koraszülött csecsemő – feltehetően nem a fertőzés következtében – vasárnap életét vesztette.

Folytatják a fertőtlenítést a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikájának koraszülött-intenzív osztályán, ahol korábban Klebsiella pneumoniae-fertőzést fedeztek fel. Az egyetem a fertőzés felfedezésekor a járványügyi hatóságokhoz fordult. A hatóság javaslatára a részleg szombat óta zárlat alatt van, az érintett helyiségekben a fertőtlenítés elkezdődött.

A tisztiorvosi szolgálat folyamatosan ellenőrzi a fertőtlenítés hatásosságát. Csütörtökön kiderült, a vizsgált minták között még találtak pozitívat, ezért a klinika vezetése további fertőtlenítés mellett döntött. Emiatt az SZTE gyermekklinikán a koraszülött csecsemőket ellátó osztály várhatóan a jövő hét elején költözhet vissza a fertőtlenített helyiségekbe.

Egy koraszülött csecsemő – feltehetően nem a fertőzés következtében – vasárnap életét vesztette. Rajta kívül négy régóta az osztályon kezelt, több műtéten átesett fertőzött koraszülöttet találtak. A fertőzésen átesett négy baba állapota – az orvosok és ápolók erőfeszítéseinek köszönhetően – továbbra is stabil.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top