Egészség

Talán már az anyaméhben befolyásolható az Alzheimer-kór esélye

Azok az anyák, akik a terhesség alatt sok zsíros ételt esznek, lehet, hogy érzékenyebbé teszik gyermekeiket a súlyos betegségre.

Lehetséges, hogy már az anyaméhben befolyásolható az Alzheimer-kór esélye – állapította meg egy új, állatokkal végzett brit kutatás. A tudósok azt találták, hogy a magas zsírtartalmú táplálékkal etetett egéranyák ivadékainál nagyobb eséllyel alakult ki az agyi vérellátás rendellenessége. Ez pedig az Alzheimer-kór egyik jellemző tünete.

A szakemberek úgy vélik, hogy bár további kutatások szükségesek, az eredményeknek fontos emberi vonatkozásai lehetnek. Az első eredmények alapján úgy tűnik, a terhesség alatti anyai diéta hosszú távon befolyásolhatja a gyermekek agyának és érrendszerének egészségét. Azt ugyan még meg kell vizsgálniuk a kutatóknak, hogyan “fordíthatók le” az eredmények az emberre, azt azonban már jó ideje tudják, hogy a várandós anya egészségének megóvása csökkentheti a gyermekek betegségeinek későbbi kockázatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top