Egészség

Jótékony célból borotváltatta kopaszra a fejét több mint 400 alkalmazott

Nők is csatlakoztak az akcióhoz.

Egy amerikai távközlési cég vezérigazgatója, Rob Hale azt mondta az egyik alkalmazottjának, hogy 10 ezer dollárt ajánl fel jótékony célra, ha a férfi hajlandó kopaszra borotváltatni a fejét. Az alkalmazott belement az alkuba. Másnap aztán az egyik kollégája felajánlotta, hogy ő is leborotváltatja a haját, ha a vezérigazgató további 1000 dollárt adakozik.

Hale ezután egy e-mailt küldött körbe a vállalatnál, melyben ígéretet tett, hogy minden egyes leborotvált haj után 1000 dollárt fizet be jótékony célra. Miután több mint százan jelentkeztek az akcióra, az összeget fejenként 2000 dollárra emelte, ezután az édesanyja is csatlakozott hozzá, majd jelentkezőnként 5000 dolláros adományban egyeztek ki.

Végül összesen 428 alkalmazott borotváltatta kopaszra a fejét, köztük 20 nő. A vezérigazgató így több mint 2 millió dollárt, vagyis közel 450 millió forintnak megfelelő összeget utalt át a rákkutatással, illetve rákbetegek kezelésével foglalkozó Dana-Farber Intézetnek. Itt ápolták annak idején az édesapját is, aki 6 évvel ezelőtt rákban hunyt el.

Jótékony célból borotváltatták kopaszra a fejüket

Forrás: Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top