Egészség

Megtörtént az első petefészekszövet-fagyasztás hazánkban

A korszakalkotó beavatkozás egyelőre még kutatási fázisban van.

A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány stratégiai partnere, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet Magyarországon elsőként megkezdheti a rosszindulatú daganatos megbetegedéssel küzdő, és ezáltal nagy eséllyel terméketlenné váló nők fogamzóképességének megőrzését célzó eljárás elvégzését.

Az egyelőre kutatási fázisban levő, ezért térítésmentes, korszakalkotó beavatkozást első alkalommal egy olyan 31 éves páciensnél végezték el, akinél idén egy rutinműtét során jóindulatúnak tűnő miómát távolítottak el a szakemberek, de a szövettan a legrosszabb malignus daganatot igazolta. Az új, külföldön már eredményesen alkalmazott eljárással azonban a fiatal nő gyógyulását követően termékenysége is jó eséllyel megőrizhető.

Dr. Vereczkey Attila és Onkofertilitás Munkacsoportja hazánkban elsőként kapott engedélyt a rákos betegek termékenységmegőrzését célzó petefészekszövet fagyasztásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top