Egészség

Köhögésre bodzát!

Amikor már mindent kipróbáltam, de a köhögés makacsul ragaszkodott hozzám, megváltást hozott a bodza.
Tinktúra elnevezés alatt a növényi anyagok alkoholos kivonatát értjük. Készítésénél a tiszta, vegyszermentes növényi részeket (levél, virág, gyökér) finomra összeaprítjuk, és lehetőleg gyógyszertárban kapható tömény (70-90%-os), vagy 1/4 rész desztillált vízzel hígított alkoholban, esetleg jó minőségű, vegyszermentes borban áztatjuk.
Forrás: www.lukreciakencei.hu

Ősszel történt, hogy sehogy nem akart abbamaradni a köhögés itthon. Mindenki köhögött, krákogott, szédelegtünk a kialvatlanságtól. Az egyik kedvenc piacomon egy bácsi tinktúrákat árult, és azt mondta, próbáljam ki a bodzát, neki mindig beválik. Persze nem egy ilyen tippet hallottam már életemben, de utolsó fűszálként hazavittem egy üvegcsével. Nem nagy varázslás, háromszor tíz csepp kell belőle egy nap, de nekem már az első éjszaka mintha elvágták volna a köhögést.

Persze szegény gyerek volt a leggyengébb láncszem, tőle indult az egész köhögésmizéria és neki múlt el a legnehezebben, de rajta végül a bodzatea segített.
Mi békében élünk a kamillatea ízével, de tudom, hogy van, aki nem szereti. Számukra is jó alternatíva lehet a bodzatea, mert amellett, hogy jó a köhögésre, kiváló gyulladáscsökkentő is és az íze is kimondottan kellemes.

Bodzatea készítése: Egy bögrényi  vízbe tegyünk egy teáskanálnyi szárított bodzavirágot. Forrázzuk le, hagyjuk állni 10 percig, majd langyosan fogyasszuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top