Egészség

Készül a herpesz elleni oltás

Megelőzésre és gyógyításra is alkalmas lesz a vakcina.

A világ első méhnyakrák elleni védőoltásának feltalálója, Ian Frazer a genitális herpesz elleni vakcina kifejlesztésén dolgozik. Cége a minap közleményben jelentette be, hogy már lezajlottak a vakcina biztonsági vizsgálatai. A professzor szándéka szerint a vakcina a 2-es típusú herpeszvírus megelőzésére, illetve a már kialakult betegség gyógyítására egyaránt használható lesz.

Az amerikai Betegségfelügyeleti és Megelőzési Központ adatai szerint a 14-49 év közötti korosztályban minden hatodik ember genitális herpesszel fertőzött, így az oltás forradalmi jelentőségű lehet. Jelenleg nem létezik tökéletes gyógymód a genitális herpesz ellen, a leghatékonyabbak az antivirális szerek, melyek csökkentik annak a valószínűségét, hogy a beteg megfertőzi a partnerét.

Az új vakcinával kapcsolatos vizsgálatok tovább folytatódnak, azt egyelőre nem tudni, hogy az oltóanyag mikor kerülhet piacra.

Forrás: nerve.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top