Család

Anyukaszépítő csomag: szülés utáni bomba nőt tessék!

Amerikában régóta ismert a "mommy makeover", és itthon is egyre több klinika kínál úgynevezett anyukaszépítő csomagot: vagyis olyan plasztikai műtétek egész sorát, amelyek korrigálják a testet szülés után, vagyis "ellensúlyozzák a szülés és a szoptatás nem kívánatos fizikai hatásait és javítsanak a kismama megjelenésén". Mellfelvarrás, -kisebbítés, -nagyítás, bimbóudvar-csökkentés, zsírleszívás, hasplasztika, nagyajakfeltöltés...: a lehetőségek tárháza szinte korlátlan, sőt van olyan sebészet, amelyik "kettőt fizet, hármat kap" akcióban kínálja termékeit.

Nézd meg a hírességeket a szórólapon! Ott feszítenek tökéletesen lapos hassal, tipp-topp külsővel hetekkel a szülés után, pedig ők is csak emberek. Ők bezzeg nem sorolják hátrébb a párjuk esztétikai igényeit a gyerekeik kedvéért! Vegyék, vigyék! Ultrahangos zsírbontás kell neked! Szoptatás alatt is igénybe veheted, ne várj! Ha az kell, csomagban kapod a plasztikai sebésztől, a tengerentúlon már régen bevezették az anyukaszépítő csomagot, de Magyarországon is létezik már ilyesmi. Ott virít a csomag a közösségi oldali hirdetésekben, megtalálod menő cégek weboldalain. Három az egyben. Hasplasztika, mellplasztika, és egy kis terület zsírleszívása (esetleg más beavatkozás, például intimplasztika), és kész is a jó nő. Négy-hat óra altatásban. Műtéti hegek, sebek, lábadozás. Pár hét vagy hónap szenvedés. A későbbiekben állandó szoros kontroll, bizonyos beavatkozások esetén pár évente új műtét. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg önmagától: megéri? Szebb, mint új korában! Ennyi. Ennyi?

Mindent ki kell javítanod

Anyukaszépítő csomag: szülés utáni bombanőt tessék!Természetesen hatalmas segítség a szépészeti műtét mindazok számára, akiknek a testükben bekövetkezett változások oly mértékűek, hogy testi-lelki egészségüket fenyegetik. Abban sincs semmi kifogásolandó, ha valaki igyekszik kihozni magából a maximumot. Sőt abban sem, ha ehhez szaksegítséget, akár sebészkést vesz igénybe. A plasztikai műtéttel való helyreállítás is egy lehetőség. Van, hogy az egyetlen. Csomagban kínálni több „népszerű” műtétet azonban egészen mást üzen. Arról duruzsol, mindent ki kell „javítanod” magadon. Ha más vagy, mint voltál húszévesen, vagy ahogy a magazinokban látod, itt a világvége. Ha nem vagy dögös és kívánatos a világ számára, akkor csak egy strapaanyu vagy. Igénytelen. A párod sem ilyennek ismert meg, ugye? Eljött a szexi mamik kora, és lassan már a szülőszobán is tökéletesnek látszó anyai testeket készít számunkra a média, hogy lássuk, így kell ezt.

A média által évtizedek alatt belénk sulykolt képnek való megfelelési kényszer, a Photoshop által ránk erőltetett, tökéletessé montírozott nő vágyképe egy lefelé húzó spirálba visz. Nem fogadjuk el magunkat. Miért érzi azt egy frissen szült nő, hogy versenyeznie kell, és neki kell a legeslegdögösebb kismamának látszania? A reklám szerint a gyerek apja miatt. A ti gyereketek apja tényleg ezt várja tőletek?

Kilók és centik

Ezt akarjuk? Erre van szükségünk? Hogyan tekint ő, és hogyan mi magunk a testünkre, a terhesség okozta változásokra? Biztos, hogy ez a megfelelő időszak arra, hogy tornával és fogyókúrával gyötörjük a testünket, amely hatalmas változásokon megy át hónapok óta? Amely táplál egy másik embert? Csak kifogáskeresés és lustaság, ha elfogadjuk a többé-kevésbé megváltozott, „megasszonyosodott” testünket kisebb vagy nagyobb mellel, csíkos vagy tökéletesen makulátlan hassal, vagy épp narancsbőrrel együtt? Nem karcsúbban öt kilóval, vagy feszesebben két centivel, nem apróbb köldökkel, vagy tizenéves korunk bőrével, vagy talán sohasem volt elképzelésekkel, hogy egészen kis erőfeszítést téve hogyan is nézhetnénk ki.

Nézd meg, hogyan festenek a valódi anyák nem sokkal a szülés után! Van köztük, aki elfogadja, van, aki gyűlöli a testét.

Megnézem
Összes kép (1)

Bármerre nézünk, mást sem látni, mint kirakatéleteket hírességekkel, kirakatismerősökkel. Megkaphatjuk „élőben” is bárkitől, hogy ő bezzeg nem hagyta el magát: már a kórházból az érettségizőkorában vett farmerban ment haza. A médiából ömlenek ránk a celebek és a hercegnék, akik bár szinte sosem mondják, dadák, dietetikusok, szakácsok és más szakemberek hadát foglalkoztatják, és felfoghatatlan mennyiségű pénzt költenek arra, hogy a szülés után legyen elég idejük önmagukra, hogy kipihenjék a terhességet, és újra régi önmagukként tündököljenek.

Ők mindent megkaphatnak, mi miért érnénk be kevesebbel? A valósággal és az önmagunkkal való szembesülés ennyire ijesztő lenne?

Amikor Katalin hercegné alig egy nappal a szülése után megjelent a St. Mary kórház előtt, látni engedte csinos pocakját. Nők milliói voltak hálásak neki, amiért nem vett fel hasszorítót: azt üzente ezzel, “ilyen a természetes nő szülés után”.
Anyukaszépítő csomag: szülés utáni bomba nőt tessék!

Igaz, hogy öt héttel később már így nézett ki…

Anyukaszépítő csomag: szülés utáni bomba nőt tessék!

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top