Egészség

Naponta 2 órát internetezhetnének a gyerekek

Kérdés persze, hogy ezt be lehet-e tartatni.

Egy amerikai kutatás szerint a 8 és 18 év közötti korosztály naponta átlagosan több mint 7 órát tölt szórakozásból az okostelefon, illetve a számítógép képernyője előtt. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia ajánlása szerint azonban a gyerekeknek legfeljebb napi 2 órát lenne szabad internetezéssel tölteniük, beleértve többek között a közösségi oldalak használatát, de az online tévé- és filmnézést is.

„A fiatalok manapság több időt töltenek a médiával, mint az iskolában (a 2 év alattiaknak a 38 százaléka már kezeli az okostelefont), elsősorban játékra és videóletöltésre használják). A gyerekek és a tinédzserek számára ez a legmeghatározóbb tevékenység, még az alvást is felülmúlja” – magyarázta dr. Victor Strasburger, a kapcsolódó tanulmány vezető szerzője.

A szakember tisztában van azzal, hogy a kétórás korlátozást a legtöbb gyerek kineveti majd, ugyanakkor abban reménykedik, hogy a felnőttek annál inkább komolyan veszik, és megpróbálják betartatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top