Egészség

Autista gyerekeknek építene élményparkot az anya

Egy olyan helyet szeretne teremteni, ahol nem súgnak össze az autista gyerekek háta mögött.

Az amerikai Shell Jones kisfiánál, Duane-nél kétéves korában diagnosztizáltak autizmust. Az asszony a lakhelyük közelében, Michigan külvárosában keresett olyan helyet, ahová nyugodtan elviheti játszani a fiát. „Nem találtunk olyan helyet, ahol ne bámultak volna meg, és ne súgtak volna össze a hátunk mögött, amitől persze kényelmetlenül éreztük magunkat” – mesélte egy róluk készült riportban.

Az édesanyában ekkor merült fel az ötlet, hogy egy olyan élményparkot kellene létrehozni, melyet az autista gyerekek igényei szerint alakítanának ki. Elképzelése szerint a gyerekeknek ott nemcsak játékra lenne lehetőségük, hanem képességfejlesztésre, tanulásra is.

Shell és Duane

Shell és Duane

Forrás: Huffington Post

Shell eredetileg egy viszonylag kicsi, 280-370 négyzetméteres alapterületű létesítményben gondolkodott, mióta azonban egy építésszel közösen tervezgetik az élményparkot, az elképzelések is egyre merészebbek. Egy Disneylandhez hasonló parkot szeretnének kialakítani.

Az asszony felhagyott a korábbi munkájával is, létrehozott egy alapítványt, és ma már minden idejét annak szenteli, hogy három alkalmazottjával együtt minél több pénzt gyűjtsenek össze az élménypark megépítésére.

Bár Duane nem teljesen érti, hogy pontosan min is dolgozik az anyukája, amikor bemutatta az adományozóknak, a kisfiú nagyon lelkes volt. Shell hozzátette azt is, hogy a kisfia révén  több autista gyermeket nevelő családdal is kapcsolatba került, ők elmondták: nagyon nagy szükségük lenne olyan nyitott, befogadó helyre, ahol a fiaik és a lányaik egyszerűen csak játszhatnának. „A játék minden gyerek számára természetes. Ahelyett, hogy egy tanárral vagy egy terapeutával szemben ülnének, szívesebben ülnek egy hintában” – fogalmazott Shell Jones.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top