Egészség

Még több szülésznő ment külföldre

Az orvosi szakmák migrációs listáját még a belgyógyászok és a háziorvosok vezetik; elsősorban a fiatalok azok, akik a leginkább elvágyódnak.

Valamelyest csökkent az idei első három negyedévben az egészségügyi dolgozók elvándorlása – írja a Világgazdaság. Egyedül a gyógyszerészek és a szülésznők közül vállaltak többen munkát külföldön, mint tavaly, a többi szakmában, ha minimálisan is, de csökkent az elvándorlók száma. Míg a múlt esztendő első háromnegyedében 912 orvos távozott, idén 775; a 388 ápolóval szemben 378 döntött a külföldi munkavállalás mellett.

Még több szülésznő ment külföldre

Az orvosi szakmák migrációs listáját a belgyógyászok és a háziorvosok vezetik, mindkét területről félszázan-félszázan távoztak. Továbbra is a fiatalok vágyódnak el leginkább, az idén eddig útnak indult egészségügyiek több mint 80 százaléka 45 év alatti.

A számokból egyértelműen látszik, hogy a tendenciát nem sikerült megállítani a hiányszakmákban. A Magyar Orvosi Kamara és a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete minap ismertetett felmérése még nagyobb orvosmigrációt vetít előre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top