Egészség

5 hasznos vitamin nőknek

Előzd meg ezekkel a rákot, a szívelégtelenséget és a csontritkulást!

5 hasznos vitamin nőknekGlükózamin

Mire jó?
Segít megelőzni az ízületi rendellenességeket, illetve enyhíteni az ízületi merevséget, fájdalmakat.
Napi ajánlott mennyiség:
500 mg, naponta háromszor. A javulást nagyjából 2 hónap elteltével érzékelheted.

E-vitamin

Mire jó?
Antioxidáns. Hat a DNS-károsodás ellen, mely öregíti a sejteket. Segíthet a rák, a memóriazavar és a szürke hályog megelőzésében. Erősíti az immunrendszert.
Napi ajánlott mennyiség:
20 mg d-alfa-tokoferol, vagyis természetes E-vitamin. Megtalálható a búzacsírában, a mandulában, a mogyoróban, a dióban, a sáfrányolajban és a spenótban.

D-vitamin

Mire jó?
Erősíti a csontokat és segít megelőzni a csontritkulást. Csökkentheti a vastagbélrák, a szklerózis multiplex és a reumás ízületi gyulladás kialakulásának kockázatát, óvja a látást és enyhíti a PMS tüneteit.
Napi ajánlott mennyiség:
19 és 50 éves kor között, különösen terhesség és szoptatás idején 200 NE (nemzetközi egység, angolul IU), 51 és 70 éves kor között 400 NE, 70 éves kor felett 600-800 NE
Megtalálható a tejben, a szójatejben, a gyümölcslében, a tojássárgájában, a szardíniában, valamint a lazacban.

Q10-koenzim

Mire jó?
Serkenti az energiatermelést és az immunitást. Segíthet a rák megelőzésében, valamint a pangásos szívelégtelenség és a szívizomgyulladás kezelésében. Egyes kutatások szerint migrén, valamint izomrendellenességek ellen is beválhat.
Napi ajánlott mennyiség:
30-60 mg, melyet fogyaszthatsz kapszula formájában, de a hal és a csirkehús is tartalmazza, illetve kisebb mennyiségben a zöldségek, gyümölcsök és a tej.

Likopin


Mire jó?

Csökkentheti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát.
Napi ajánlott mennyiség:
5-15 mg, melyet kapszula formájában is bejuttathatsz  szervezetedbe, de természetes formában megtalálható a paradicsomban, a görögdinnyében és a grépfrútban.


Javasoljuk, hogy mielőtt bármilyen vitamintablettát elkezdenél szedni, konzultálj a háziorvosoddal vagy kezelőorvosoddal!

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top