Egészség

Receptre írják fel a zöldséget és a gyümölcsöt

A betegek ingyen juthatnak egészséges élelmiszerekhez. Egyelőre csak Amerikában.

Amerikai kórházak sora csatlakozott ahhoz a programhoz, melynek keretében a termelői piacokon gyümölcsökre és zöldségekre beváltható „receptet”, pontosabban kuponokat kapnak a rászoruló betegek.

Receptre írják fel a zöldséget és a gyümölcsöt

„Az iparilag feldolgozott élelmiszereknek magas a zsír-, cukor- és sótartalmuk, ezek fogyasztása pedig elhízáshoz, cukorbetegséghez, szívbetegségekhez, szélütéshez, illetve rák és más krónikus betegségek kialakulásához vezethet. A »Zöldség és gyümölcs receptre« programban kreatív módon vesszük rá a veszélyeztetett pácienseinket arra, hogy felkeressék a 142 piac valamelyikét, és zöldségeket, gyümölcsöket vásároljanak annak érdekében, hogy egészségesek legyenek” – magyarázta dr. Thomas Farley, New York egészségügyi biztosa egy sajtónyilatkozatában.

A programban részt vevő betegek minden hónapban visszajárnak az orvosukhoz a kuponokért. Ilyenkor ellenőrzik a súlyukat és a testtömegindexüket, illetve táplálkozási tanácsadáson vesznek részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top