Egészség

Gyümölcsléből készül a zsírszegény csoki

Az állaga már olyan, mint egy hagyományos csokié, az ízén azonban még dolgozni kell.

A brit Warwick Egyetem kutatói kifejlesztettek egy speciális összetételű csokoládét, melyben a kakaóvajat és a tejzsírt alma, narancs és vörös áfonya levének cseppjeivel helyettesítik. Ennek következtében a csoki zsírtartalma sokkal alacsonyabb, mint a hagyományos csokoládéké.

Mindenki szereti a csokoládét, ugyanakkor tudjuk, hogy sajnos a legtöbb csoki magas zsírtartalmú. Ugyanakkor pontosan ez a zsír biztosítja azt a kényeztető érzést, amit az emberek várnak a csokoládétól” – magyarázta dr. Stefan Bon vezető kutató egy sajtónyilatkozatában.

Gyümölcsléből készül a zsírszegény csoki

A kutatók célja az volt, hogy a zsírt úgy tudják kiváltani, hogy az édesség megőrizze az állagát, ami állításuk szerint sikerült is: a zsírszegény csoki e tekintetben nem különbözik a szokványos csokoládéktól, az íze viszont kissé gyümölcsös. A szakemberek jelenleg azon dolgoznak, hogy ezt a problémát is kiiktassák.

Dr. Bon és kollégái abban bíznak, hogy az általuk kifejlesztett technológia idővel elterjed, és egészségesebb édességek készülhetnek majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top