Egészség

Minden 14. kismama evészavarral küzd

Annyira félnek az elhízástól, hogy a születendő babájuk egészségét is kockáztatják.

Minden 14. kismama evészavarral küzdMinden 14. várandós nő táplálkozási rendellenességekkel küzd, különösen a terhesség első trimeszterében – derült ki a London College University kutatásából, mely során több száz kismamát kérdeztek ki étkezési szokásairól.

A kismamák 2 százaléka annyira fél a terhesség alatt felszedett kilóktól, hogy túlzásba viszi az edzést, hashajtókat, vízhajtókat szed vagy hánytatja magát. Minden 12. várandós nő viszont épp a másik végletet képviseli: hetente legalább két alkalommal elveszíti a kontrollt és túlságosan sokat eszik.

„Bizonyítékokat találtunk, hogy a terhesség alatti étkezési rendellenességek mind az anyára, mind pedig a baba fejlődésére hatással vannak. Ha a szakemberek nagyobb figyelmet fordítanának az evészavarokra és azok tüneteire, segítene az ilyen rendellenességek beazonosításában és kezelésében” – magyarázta dr. Nadia Micali, a kutatás vezetője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top