Egészség

Kéket a nyakba, sárgát az ágyba

Tudtad, hogy a narancssárga lepedő a legjobb választás, ha beteg vagy? Segítünk, hogyan válassz színt, ha ágynak estél!

„Az emberek nagy része magától is tudja, milyen színre van szüksége, nem véletlen, hogy milyen színű ruhát emel ki a szekrényből – mondja Hegedüs Eta színterapeuta a Nők Lapja Cafénak. – Így születtünk, és kész. Gondoljunk csak arra, hogy sokan szeretnek tinédzserkorukban feketében járni, a fekete pedig a csontokat erősíti, növekedésnél erre szükség lehet. Minden színnek saját rezgésfrekvenciája van, és érezzük, hogy melyikre van szükségünk, hogy »egészek« lehessünk.”

A színek az érzelmeinkre, a lelkiállapotunkra hatnak. Kicsit pontosabban ez úgy működik, hogy a belső elválasztású mirigyeinkhez (amelyekhez egy-egy csakra tartozik) megfelelő színek tartoznak. „Így ösztönösen azokat a színeket választjuk, amelyek hatnak a betegség elkerüléséhez” – teszi hozzá a szakértő.

Kéket a nyakba, sárgát az ágyba

Aki eddig nem kedvelte a narancssárgát, az szeresse jobban, mert ennek a színnek immunerősítő hatása van. „Ha valaki megfázik vagy influenzás, terítsen narancssárga lepedőt az ágyra, vegye körül magát ezzel a színnel, és tegye ezt akkor is, ha krónikus betegségben szenved” – magyarázza Eta.

Ha lázasak vagyunk, hűtőszínekkel vegyük körül magunkat: zölddel, kékkel, lilával. „Amikor kicsik voltak a gyerekeim, mindkettőnek volt kis kék sálja, és ha fájt a torkuk, már kötöttük is fel” – meséli a színterapeuta. De a kék a sebek begyógyításában is segíthet.

Ha valakinek sokat fáj a feje, akkor viseljen sok zöldet, vagy vegye körül magát zölddel. „Meglátja, jobban lesz, mert a zöld egyensúlyt teremtő szín. Nem véletlen, hogy a várótermeket sokszor zöld színűre festik.”

Vannak serkentő színek, mi más lehetne a legfőbb, mint a piros. „Vegyünk akár piros alsóneműt a ruhánk alá, ha alacsony a vérnyomásunk” – mondja Eta, aki hozzáteszi: azért mondja, hogy a ruha alá, mert a piros felsőket, szoknyákat vagy bármilyen piros öltözéket sokszor agresszívnak érzik embertársaink.

Az allergiának többféle oka lehet, de a tüsszögés, orrfolyás elkerülésére jó lehet egy kék vagy zöld kendő, kristály a környezetünkben, vagy esetleg ibolyaszín. Stresszoldásban pedig a zöld segíthet egy kis rózsaszínnel. „Elég, ha a munkahelyi asztalunkra teszünk egy kis rózsaszín mappát, enyhítheti a feszültséget” – magyarázza Eta.

Ha kisebb a bajunk, akkor nyugodtan rábízhatjuk magunkat a színek gyógyító erejére, komolyabb betegség esetén pedig kiegészítésként rásegíthetünk a színekkel a gyógyulásra.

 

Tudj meg többet a Sinex Wick Orrspray-ről! » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top