Egészség

Hat percig bírjuk ki mobiltelefon nélkül

A legtöbbünk számára a mobiltelefon az első, amit közvetlenül ébredés után megpillantunk. Aztán egész álló nap bűvöljük...

Hat percig bírjuk ki mobiltelefon nélkülNaponta 16 ébren töltött órával számolva átlagosan 150 alkalommal ellenőrizzük a mobiltelefonunkat – derült ki az egyik telefongyártó által készített felmérésből. Bár simán felnőttünk nélküle, a mobil mára nélkülözhetetlenné vált.

Egy nap általában 22 telefonbeszélgetést bonyolítunk, 23 sms-t küldünk, 18 alkalommal csekkoljuk a pontos időt. E-maileket olvasunk rajta, az internetet böngésszük, alkalmazásokat használunk, fotózunk vele, játszunk rajta és beállítjuk, illetve kikapcsoljuk az ébresztőórát, de ránézünk a képernyőre akkor is, amikor a töltőre tesszük vagy levesszük onnan a készüléket, így pedig simán kijön a soknak tűnő napi másfél száz alkalom. Akár ennél több is.

A tanulmányból kiderült az is, hogy ha az átlagos mobilhasználók táborához tartozunk, egyhuzamban mindössze nagyjából hat percig bírjuk ki a készülékünk nélkül. 

Hat percig bírjuk ki mobiltelefon nélkül

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top